Het EscaForum Home 
Home Zoek search Menu menu Niet ingelogd - Log in | Aanmelden
Help Topics


Help Onderwerpen


Top Kennis Maken: Bewegen door het Forum & Sorteren van Onderwerpen

De Board die je bekijkt bestaat uit verschillende fora. Elk forum heeft verschillende onderwerpen welke op hun beurt weer verschillende berichten bevatten.

 • Om de onderwerpen te bekijken klik je op de naam van het forum.
 • Om de berichten te zien klik je op de naam van het onderwerp.

Je kunt op elk moment terugkeren naar de beginpagina van deze Board door:

 • op het logo te klikken bovenaan het scherm, of
 • door te klikken op de eerste link (naam van de Board) in de locatieregel onder het logo.

Je kan onderwerpen sorteren door op de namen van kolommen te klikken.

OnderwerpReactiesBekekenGestart doorLaatste Bericht Neerlopend gesorteerd

Op sommige plaatsen kan ook een extra kolom genaamd Forum verschijnen. Onderwerpen worden standaard naar beneden gesorteerd op de datum van het laatste bericht, dus verschijnen onderwerpen met nieuwe berichten eerst. Om bijvoorbeeld te sorteren op reacties klik je simpelweg op Reacties. Een pijl toont de op het moment gesorteerde kolom en de richting van het sorteren. Door nogmaals op de pijl te klikken zal de richting van het sorteren veranderen.Top Onderwerp Iconen

Hier is een selectie van de meest gebruikte onderwerp iconen. Deze iconen kunnen in verschillende kleuren verschijnen, bijvoorbeeld als een onderwerp populair is, of als het nieuwe berichten bevat sinds je laatste bezoek.

  MededelingMededeling
  BelangrijkBelangrijk
  GeslotenGesloten
  VerplaatstVerplaatst
  PollPoll

Soms zul je kleine pijltjes () zien naast titels van onderwerpen. Als je op zo'n pijltje klikt, zul je automatisch naar het eerste nieuwe bericht sinds je laatste bezoek worden gebracht.Top Actieve Onderwerpen Tabs: Geselecteerd, Populair, Recent

Deze tabs verschaffen eenvoudig toegang tot geselecteerde, populaire en recente onderwerpen.

 • Geselecteerde onderwerpen zijn onderwerpen die de moderator(s) of administrator(s) van de Board belangrijk vinden.
 • Populaire onderwerpen zijn de onderwerpen die tenminste n reacties bevatten of die minstens n keer zijn bekeken.
 • Recente onderwerpen zijn de onderwerpen die recent zijn geplaatst, meestal in de laatste 7 dagen.

Het klikken op deze tabs kan op verschillende plaatsen verschillende resultaten geven. Door bijvoorbeeld op de populair tab te klikken vanaf de beginpagina van de Board, worden alle populaire onderwerpen van alle fora getoont. Wil je echter de populaire onderwerpen van een bepaald onderwerp zien, ga dan naar dat forum en klik daar op de populaire onderwerpen tab.Top Voordelen van het Registreren

Het is aanbevolen te registreren zodat je volledig gebruik kunt maken van deze Board.

 • Deze Board kan je verplichten te registreren voordat je nieuwe onderwerpen en reacties kan plaatsen, bijlagen kan toevoegen aan je berichten, polls kunt starten, of op polls kunt stemmen.
 • Als een geregistreerd gebruiker kun je eigen reacties wijzigen, ongeregistreerde gebruikers hebben deze mogelijkheid niet.
 • Registratie kan nodig zijn om fora te bekijken die alleen voor gebruikers zijn, mochten die er zijn.
 • Je kunt privé berichten sturen naar andere gebruikers als je geregistreerd bent.
 • Geregistreerde gebruikers kunnen onderwerpen volgen waarin ze geïntresseerd zijn, en emails ontvangen wanneer iemand een bericht plaatst in deze onderwerpen.
 • Geregistreerde gebruikers kunnen dagelijks samenvattingen ontvangen in email van berichten waarin ze geïntresseerd zijn.
 • Geregistreerde gebruikers kunnen avatars (kleine afbeelding om jezelf te vertegenwoordigen) bezitten.
 • Geregistreerde gebruikers kunnen mana toevoegen aan anderen.


Top Berichten Plaatsen
 • Je kunt een nieuw onderwerp maken door op de nieuw onderwerp knop te klikken.
 • Je kunt reageren op een onderwerp door op de reageren of citeren knoppen te klikken. Het verschil tussen deze twee knoppen is dat wanneer je op de citeren knop drukt, het gehele bericht geciteerd zal worden in het tekstveld, terwijl de reageren knop alleen een leeg tekstveld geeft.

Als je Internet Explorer 5.5 of een latere versie gebruikt heb je de mogelijkheid om een What You See Is What You Get (WYSIWYG) tekstveld te gebruiken voor het typen van je berichten. Je kunt de opmaak van de tekst aanpassen door simpelweg een deel, of het geheel, te selecteren en te klikken op de passende knoppen zoals Vet en Cursief. Grootte, kleur en letterype veranderingen werken volgens hetzelfde principe; kies een grootte, kleur of lettertype in het toebehorende drop-down menu nadat je een selectie hebt gemaakt. Je kunt ook de opmaak aanpassen zonder tekst te selecteren. Om te beginnen met bijvoorbeeld vette tekst te typen, klik je op de vet knop, en om te stoppen met vette tekst klik je opnieuw op de knop vet. Veel werkbalk knoppen kunnen ook met snelkoppelingen van het toetsenbord worden aangesproken. Hier een korte lijst met de snelkoppelingen die je kunt gebruiken:

 • Kopiëren: Ctrl+C
 • Plakken: Ctrl+V
 • Vet: Ctrl+B
 • Cursief: Ctrl+I
 • Onderstreept: Ctrl+U


Links invoegen

Er zijn twee manieren voor het toevoegen van links:

 1. Alleen link: Klik op de Link Invoegen knop: , en geef een webadres op.
 2. Link met label: Maak een selectie, klik op de Link Invoegen knop, en geef een webadres op. De geselecteerde tekst wordt het label van de link.

Mocht je browser het WYSIWYG tekstveld niet ondersteunen, dan kun je speciale codes gebruiken om de opmaak van je tekst te veranderen:

  [b]Vet[/b]Vet
  [i]Cursief[/i]Cursief
  [u]Onderstrepen[/u]Onderstrepen
  [size=3]Grootte 3 Tekst[/size]Grootte 3 Tekst
  [color=red]Rode Tekst[/color]Rode Tekst
  [align=left]Links Uitlijnen[/align]

  Links Uitlijnen

  [align=center]Centreren[/align]

  Centreren

  [align=right]Rechts Uitlijnen[/align]

  Rechts Uitlijnen

  [list=1]
  [*]Voorbeeld Item
  [*]Voorbeeld Item
  [/list]

  1. V
  2. oorbeeld Item
  3. V
  4. oorbeeld Item
  [list]
  [*]Voorbeeld Item
  [*]Voorbeeld Item
  [/list]

  • V
  • oorbeeld Item
  • V
  • oorbeeld Item
  [img]images/icons/ym.gif[/img]
  [quote]Citeer[/quote]Citeer
  [url=http://escaforum.com]Voorbeeld Link[/url]Voorbeeld Link
  [code]Voorbeeld Code[/code]
  Voorbeeld Code


Top Wijzigen van Berichten

Zoek het bericht dat je wilt wijzigen en klik op de Wijzigen knop. Je kunt alleen je eigen berichten wijzigen, tenzij je een moderator of administrator bent. Onthoud dat de administrator van deze Board het wijzigen van berichten na een bepaald aantal uren (of dagen) na het plaatsen van het orginele bericht wellicht niet toestaat.Top Poll beginnen

Begin een nieuw onderwerp en klik op de Poll Toevoegen link.

Als deze link niet beschikbaar is, kijk dan of

 • je een nieuw onderwerp plaatst, dus geen reactie op een bestaand onderwerp, en
 • of de administrator van de Board je toestaat nieuwe polls te starten.

Een poll bestaat uit een vraag, tenminste twee opties, en een optionele duur (het aantal dagen dat de poll zal lopen, laat deze leeg of plaatst 0 voor geen limiet). Je kunt ook opgeven of je poll multiple choice moet zijn of niet. Multiple choice polls staan gebruikers toe meerdere antwoorden te geven.Top Privé Berichten

Privé Berichten zijn hetzelfde als emails. Alleen de ontvanger kan ze zien. Je kunt op verschillende manieren een privé bericht naar iemand sturen. Je kunt bijvoorbeeld klikken op de link naast the Ingelogd Als ... regel, klik op de Schrijf Nieuw Bericht knop, en type de gebruikersnaam van de ontvanger in het Aan: veld. Ook kun je op de gebruikersnaam van een persoon klikken, en de Stuur Privé Bericht optie aanklikken in het pop-up menu (let op: niet alle browsers ondersteunen dit). Je kunt privé berichten naar verschillende ontvangers sturen door de gebruikersnamen te scheiden met een komma.

UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2013 Data 1 Systems